Ness
per en 10 Juny 2013
762 Vistes

Comencem pel vocabulari. Suite: Abans en el barroc era un recull de danses o ritmes diferents, 5 o 6 moviments. Bach en té vàries per diversos instruments: Violoncel, Violí o clavecí.

A l'època moderna només és un recull de peces d'obres més llargues, com una mena de resum del què pots escoltar.

Grieg en té vàries: 2 de Peer Gynt i aquesta per a Orquestra de Corda, només per posar un exemple.  Suite del temps de Holberg. Holberg era un escriptor i assagista danès de l'Època de la Il·lustració.

Es diu que aquesta Suite per a orquestra de corda es vol donar un aire de l'època en què va viure aquest personatge, però francament simplement està tractat d'una manera molt "moderna" o Romàntica, entenent per Romàntica, l'estil musical del Segle XIX.

Tal com li passa a Sibelius amb la segona simfonia, que em sol recordar "Vistes al Mar" de Toldrà, aquesta Suite, té un aire molt popular, gairebé un eco molt mediterrani però tractat amb pinzellades nòrdiques. Molt Grieg.

Si fa algunes setmanes us vaig presentar l'Orquestra de Cambra Nova Europa amb una peça de Txaikovski "serenata per cordes", avui, us presento una altra peça per a cordes.

Abans era un director polonès bastant desconegut i, avui, la batuta és prou coneguda, Neeme Järvi.

És una obra molt fresca i agradable. La coneixia d'haver-la escoltat en algun lloc però mai sencera....que la gaudiu enmig de paisatges noruecs.

[https://www.youtube.com/watch?v=JfqhE9WGB50]

Publicat a: Música
Ness
escriVint. Però em va fer gràcia, mentres trauïa un text veure'n el seu significat
13 Juny 2013
Ness
traduïa
13 Juny 2013
Ness
ensOpit. Estan d'exàmens. No m'agradaria pas que l'haguessin de tancar per inactivitat del personal.
13 Juny 2013
Ness
Síiiiiii
13 Juny 2013