Ness
per en 1 d'Abril 2014
519 Vistes

Normalment és una mena de concerti grosso  -l'antecedent del concert per a solista- per a instrument evidenetment solista -habitualment violí-. Amb Vivaldi utilitzarà altres instruments: Violoncel, Guitarra o Mandolina o varis violins -2 o 4-, flauta de bec, oboè, etc.

Normalment coneixem els germans Alessandro i Marcello Corelli amb els seus Concerti per després de Nadal i després les famoses Sonates da Chiesa i, no serà fins el Barroc ple Alemany i Classicisme que es fixarà en la forma. 1. Allegro: Forma sonata. A-B-pont i desenvolupament. A-B-Coda o Cadença. 2. Adagio, normalment un tema amb variacions on el el solista exposa els temes i l'orquestra repetirà. 3. Rondó que pot ser forma sonata o no. I el solista també tindrà un paper important sobretot en els espais destinats al lluïment, a cada frase o repetició.

Us presento un compositor desconegut fins ara, Andrea Teodoro Zani. Italià nascut a Cremona (11de novembre 1696-8 de setembre 1729). Evidentment tal com mana la tradició, Zani l'instrument utilitzat és el Violí.

[https://www.youtube.com/watch?v=aW6KodoaLmk]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
sí...
3 d'Abril 2014
miquel pubill
és molt dolça....
3 d'Abril 2014
Ness
són tallades pel mateix patró
4 d'Abril 2014
miquel pubill
PERÒ MOLT AGRADABLES TOTES
4 d'Abril 2014