Ness
per en 24 Febrer 2014
552 Vistes

Sir Roger Norrington. Nascut en un 16 de març de 1934 a Oxford.

Director d'orquestra anglès especialitzat en música antiga interpretada amb instruments de l'època s. XVIII i XIX. Des de l'any 1998 dirigeix l'Orquestra Simfònica de la Ràdio d'Stuttgar i un any abans, va ser nomenat director de la Camerata Salzburg, gravacions de conecerts el qual l'he descobert.

Té una batuta diferent a tots els historicistes de pedigrí també anglesos com la gran majoria, com Gardiner o Hogwood  que es caracteritzen en usar el diapasó de l'època, afinació més baixa de 442. Hogwood per exemple, el so és més tallant o sec mentre que Norrington accentua més i sembla com si el so durés més; més tou. Fa molta més mímica la qual ajuda a interpretar als oients les característiques de la Música.

Posaré un parell d'exemples. La simfonia incidental "El distret" núm. 60, amb 6 moviments. L'una per Hogwood i l'altra per Norrington. En una i en l'altra hi ha diferències musicals. La de Norrington malgrat les trompes siguin modernes són utilitzades com a naturals perquè només tenen una sola posició invariable. Llàstima que amb Hogwood no hi ha visualització de l'orquestra -imatge fixa-, però coneixent-lo bé, els instruments també serien més que naturals, molt més que amb Norrington. Però tot i així, el to d'afinació de Norrignton i Hogwood són diferents entre sí i entre la resta directors d'avui, tipus Järvi.

Hogwood.

[https://www.youtube.com/watch?v=peyDzRdstPw]

Norrington.

[https://www.youtube.com/watch?v=zbWi5HCNo8M]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
diria que Järvi no està al seu nivell
26 Febrer 2014
miquel pubill
ho dius per l´estil o en general?
26 Febrer 2014
Ness
pel tractament orquestral i d'instruments. Almenys amb els "antics" com Haydn
27 Febrer 2014
miquel pubill
d´acord.
28 Febrer 2014