Ness
per en 3 Març 2013
868 Vistes

Ja sabem que la "nostra" TV3 té moltes mancances culturals; que segons quina cultura, sobretot la relacionada amb la Música Clàssica, la té per quelcom exòtic o d'escàs valor comparada amb l'altra música de masses.

Però contrastant informació -amb rebuda o menystinguda- de TVE he deduït que la crònica/crítica a la presència de Mehta a Barcelona, ha estat molt més superior i acurada. D'això se'n pot treure una conclusió: Zubin Mehta ve d'una tradició de Pau: Al 1991 va dirigir el Rèquiem de Mozart a la devastada Biblioteca de Sarajevo per recollir fons. Espanya com a país bel·ligerant que és, és contrari a tota cultura, per això l'ha minimitzada.

A part de la diferència notòria, sí que he pogut escoltar amb claredat quina peça sonava mentre feien la crònica. Era Liszt, un poema simfònic. El meu cap ha cavil·lat bastant fins a trobar la imatge que hi encaixava. Era un cassette -una cinta- antic, dirigit per von Karajan que jo l'havia escoltada molt sovint. També hi havia "la Meva Pàtria" d'Smetana.

El Preludi o Poema simfònic núm 3 de Liszt.

Ara vaig a les palpentes perquè no puc escoltar res. Però us presento una versió força acurada: Bernard Haitink. (Compte amb la publicitat de l'inici!).

[https://www.youtube.com/watch?v=gt7T19-2euc]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
ara també n'hi ha d'haver una per posar ecspanya al seu lloc.
5 Març 2013
Ness
aquí no tenim dones amb un parell d'ous. i els homes els en falten...
5 Març 2013
Ness
això...
5 Març 2013
Ness
tots són =
6 Març 2013