Ness
per en 19 Novembre 2014
532 Vistes

He trobat aquesta joia...

Tothom ja coneix el concert de Beethoven per a violí i també en Herreweghe. La darrera direcció amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt, sobretot en tema orquestral, em va decebre -Brahms- però aquesta vegada, amb Beethoven, Châpeau!

Val a dir que en els concerts per a instruments té molt pes la visió del solista  que no pas la del director, però en aquest cas, les dues visions han encaixat a la perfecció. Herreweghe se'l coneix com a director holandès "historicista" de llarga tragectòria i no com el nostre conegut Paavo Järvi.

La novetat important és una orquestra reduïda, com si fos una orquestra de cambra. Les timbales són penetrants ja que empren unes baguetes que percuteixen  d'una manera més seca. En conjunt, el fraseig és més mesurat.

La solista és una moldava que fa la residència a aquesta orquestra: Es caracteritza per improvisar o afegir més notes a la partitura d'una manera que no es nota però amb uns aires orientals. Ella és Patricia Kopatchisnkaja i, tinc entès que fa uns mesos va ser a Barcelona. I a més ens sorprendrà amb una cadença -una composició personal o molt personal de la solista- molt oroiginal!!!!

[https://www.youtube.com/watch?v=xr9KmgDFwMc]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
marcus
El violi quasi no se sent
23 Novembre 2014
Ness
els micròfons, de vegades... ja va passar al gall d'indi amb Mozart, se'ls sentia la flauta i la resta d'instruments, res
29 Novembre 2014