Ness
per en 12 Juliol 2013
631 Vistes

Ahir vaig trencar la rutina.

Vaig anar a un assaig de la Cobla Vila d'Olesa. Per sort tenen un director que és parent de ma mare però bastant llunyà -també és diu Llongueres, Francesc Llongueres que estudià amb Celibidache.

Els va dirigir un assaig perquè dilluns tenen concert i un de la cobla ha fet uns arranjaments de peces clàssiques "Les 4 Estaions de Vivaldi" i el "Vals de les flors" del Trencanous de Txaikovsky.

Va ser curiós que en un moment determinat, hi havia un guirigall considerable. Uns tocaven més fort i els altres no se'ls sentia. I jo vaig pensar. S'han de desenganxar.... els que poden tocar a tota potència no ho fan...I sí, als fiscorns els va demanar més potència i els de la canya -tibles i tenores- més fluix. Coincidències.

Una altra coincidència va ser que toquen un estil massa quadrat -la sardana ja s'ho porta- i la música clàssica no ho permet, necessita més suavitat  en el fraseig. Aquí també vam coincidir.

Ell no porta una idea clara abans de començar -com jo, potser- i improvisa mentre escolta com toquen els músics. Jo potser també ho faria igual....

Hi va haver un moment que les meves mans també s'haurien posat a dirigit. Sempre seré una directora frustrada....

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
"adonar-te, equivocacions, subratllat, com" després del tip d'escoltar versions, és fàcil... Però a mi m'agradaria més poder seguir els assajos de la música de veritat, amb la seva orquestra de corda i no sé si mai serà possible, potser li demanaria l'any que ve...
13 Juliol 2013
Ness
ah si? no ho sabia!!!!!!
13 Juliol 2013
Ness
Sorozabal....
13 Juliol 2013
Ness
veus... encara t'hauré d'ensenyar basc....
13 Juliol 2013