Ness
per en 8 Juny 2013
987 Vistes

Max Bruch és un compositor alemany (1838-1920).

Era violinista i també va ser director d'orquestra; però té obres per a viola i clarinet -concert i duets amb piano-, tema jueu "Kol Nidrei" variacions orquestrals amb violoncel, la Fantasia Escocesa per a violí i orquestra i, sobretot el seu concert per a violí en Sol menor Op. 26 -que va ser dedicat al violista jueu Joseph Joachim per qui Brahms també li'n dedicà el seu seu concert per a violí-, vaja, el més conegut dels dos que té.

Xafardejant pel Facebook a la pàgina oficial de Janine Jansen, ha penjat el concert més famós de Bruch interpretat a Tòquio, ahir. M'ha sorprès. Deu ser el concert en sí que s'ho deu valdre; modera algunes pallassades tot i que no pot deixar de fer-les, ella és així-; que  va més seriosa sense ànim de provocar al director -com sol passar amb segons qui-, potser el meu estat d'ànim...no sé.

Pel que fa l'orquestra és força normal tot i que els orientals són una mica artificials en interpretació occidental. Però sembla que els japonesos vagin una mica més endavant que coerans i xinesos. El director és occidental, Edo de Waart, holandès com ella.

Ja m'ho direu vosaltres....

[https://www.youtube.com/watch?v=EHeBlpSz2yk]

[https://www.youtube.com/watch?v=_FtOT8mpf-Q]

[https://www.youtube.com/watch?v=MmjwwC90sNc]

Sempre el podeu comparar amb una jove japonesa Akiko Suwanai i el director israelià Eliahu Inbal.

A veure si jo tinc raó o no.

[https://www.youtube.com/watch?v=n90Xkpp62jk]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
marcus
Per cert, a mi m'agrada molt la versió del concert de Sara Chang
26 Juny 2013
Ness
Gràcies....per aportar més llum. veig que ets el "lutier". Va bé saber com sonen els violins a mans d'un expert. Ja miraré de cercar aquesta versió de la Sara Shang. Em sona molt... Jo vaig posar aquesta versió perquè la mateixa "pallassa" l'havia penjat a la seva pàgina del facebook. No tinc gaires... Veure més
26 Juny 2013
marcus
Per cert... la versió en la que porta el vestit vermell! (en té dues penjades al yotube), ah i no sóc lutier, soc aficionat només.
27 Juny 2013
Ness
doncs déu n'hi do del domini!!!!
27 Juny 2013